Vitorlázás

Napsütésre érkeznek a hajnali mínuszok

Pénteken sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás, de reggel és délelőtt párás, ködös tájak előfordulhatnak. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Hajnalban helyenként gyengén fagyhat, délután 8-13 fokra van kilátás. Szombaton a párás, ködös hajnalt sokfelé napos idő követi. Az északi tájakon élénk lehet a délkeleti szél. Délután 6-14 fok valószínű, a ködösebb területeken alacsonyabb lesz a csúcshőmérséklet.  […]

Változások a Nemzetközi Vitorlás Szövetségnél

A kínai Li Csüan-haj (Quanhai Li) lett a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (WS) elnöke. A posztra négyen kandidáltak, az első körben az eddigi elnök, a dán Kim Anderson kapta a legtöbb voksot (53), őt követte Li (39), a spanyol Gerardo Seeliger (21) és az uruguayi Scott Perry (15). Utóbbi kettő így kiesett. A második fordulóban viszont

Nem fogjátok kitalálni melyik retró üdítő került idén ősszel újra forgalomba

Bár a cukortartalmát és a szintetikus adalékokat száműzni kellett az eredeti receptúrából az egészségesség jegyében, de a szocializmus sláger itala visszatért: már beszerezhető a megújult Bambi. Dorogi Évának két évbe telt megszerezni a Bambi védjegyét, de fel sem merült benne, hogy más néven lépne be a prémium üdítők magyar piacára. Addig egy másik védjegy tulajdonosa, […]

Vendée Globe arcképcsarnok: Clarisse Cremer - Banque Populaire X
Clarisse üzleti útjai okán eddig még csak repülővel kerülte meg a Földet. Üzleti diplomáját egy amerikai és a párizsi HEC egyetemen szerezte, majd a HEC vitorlás klubjának elnöke lett. Már ekkor nyughatatlan volt, óceáni útról álmodozott.
Reklám
Aktív hajóosztályok 2021
Az MVSZ Elnöksége a 142/2020 számú határozatával a beérkezett hajóosztály aktivitási pályázatokat elfogadta a Titkárság értékelése alapján, és aktív hajóosztálynak nyilvánítja az alábbi hajóosztályokat.
Előzzük meg a konfliktusokat a Balatonon

Sűrű nyári hétvégéken hat-nyolc versenyt is szerveznek egyidejűleg a hazai vizeken, miközben a túrázni vágyó hajósok is ellepik a tavakat. Amikor a versenyterület és a versenyen kívüli hajók haladási iránya találkozik, az érintettek konfliktusba kerülhetnek. A versenyek szervezőinek engedélyeztetési eljárást kell követniük, így azok idejét és helyszínét a Nemzeti Közlekedési Hatóság teszi közzé. Azaz egy

Legalább százéves fadereglyére bukkantak a balatoni búvárrégészek
Legnagyobb tavunk gazdag leletanyagot rejthet, és el is kezdődhet a Balaton búvárrégészeti felderítése, ahogy arról már korábban beszámoltunk. Azóta a szakemberek egy merülés során Tihanynál találtak is egy fadereglyét a mederben.
A Balatonba esett egy férfi a Keszthelyi hajóállomáson
A keszthelyi hajóállomáson esett a Balatonba egy férfi. Először járókelők próbáltak segíteni rajta, majd a mentőszolgálat munkatársai, végül a vízirendőröknek sikerült kihúzni a tóból.
Elmaradnak Hévíz őszi és téli rendezvényei a járványügyi helyzet miatt

100% Biztonság, 100% Hévíz - ez a mottója - a mostani pandémiás helyzetben - az egyedülálló gyógytó városának, Hévíznek.

Vízbe esett férfit mentettek ki Keszthelyen
A keszthelyi hajóállomáson mentettek ki egy vízbe esett embert a vízirendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai.
5 milliárdos beruházással a Balaton legjobb strandját alakítják ki Keszthelyen

A várhatóan 2022-ben induló fejlesztés révén a keszthelyi part nem csak nyáron, hanem egész évben vonzó lesz a turisták számára.

Többmilliárdos beruházással a Balaton legszuperebb strandját alakítják ki Keszthelyen

A várhatóan 2022-ben induló fejlesztés révén a keszthelyi part nem csak nyáron, hanem egész évben vonzó lesz a turisták számára.

Ingyenes a parkolás a Balatonnál is

A koronavírus világjárvány terjedésének csökkentése érdekében nem kell parkolási díjat fizetni a helyi közutak, valamint az önkormányzatok illetve az állam tulajdonában álló területeken.

Reklám
Drága kikötőárak miatt kivonul Palmáról a Sunsail Charter

A yaacht charter világ vezető cége az amerikai Sunsail felmondja kikötőhelyeit a magas árak mia Palma de Mallorcán

Mesés drónfotók a szigligeti Óvári-kilátóról és az őszi Balatonról

Királyné szoknyája - így nevezik a Szigligeten mindössze 182 méterre magasodó vulkáni kúpot, melyen az Óvári-kilátó áll.

A tulajdonos szerint mégsem szállítás okozhatta az elefántok halálát
Október végén erősítette meg René Caselly, hogy elpusztult Mambo és Betty, akik az ifj. Richter József vezette Magyar Nemzeti Cirkusszal Somogyot is megjárták. A NÉBIH állatkínzás vétségének gyanúja miatt bűntetőfeljelentést tett.
Egész évben programokkal várja négylábú vendégeit a keszthelyi Kutyás Park

Dogtóber névre keresztelt tematikus nappal ünnepelte a Halloweent a Keszthelyi Kutyás Park közössége. Meleg italok voltak csapon a kellemes őszi időben lezajlott rendezvényen, de decemberre is tervben vannak hasonló programok a park területén. Az egyik fő célkitűzésünk az volt a kutyás strand megnyitása után is, hogy nem csak a szezonban, nyárban gondolkozunk, hanem elő- és […]

Nem dolgozhatna a Balatonon az elsüllyedt kotróhajó
Eredeti dokumentumai szerint nem is dolgozhat a Balatonon a közelmúltban a tóban elsüllyedt kotróhajó – legalábbis ez derült ki miután a Világgazdaság megkeresésére, Budapest Főváros Kormányhivatala ellenőrzési eljárást indított a helyzet tisztázása érdekében.
Vészforgatókönyvek is be vannak készítve a balatoni vállalkozásoknál

Az idei szürreális nyár nyertesei egyértelműen a szezonális vállalkozások a Balatonnál. Az egész évre berendezkedett cégek viszont veszteséggel zárhatták az idényt. A Balatoni Kör azonban a legrosszabb eshetőségekre is fel van készülve. Ha nem is sínylik meg a 2020-as évet, de biztosan nehezebb dolguk van azon vállalkozásoknak, amelyek nem szezonálisan tartanak nyitva, hanem egész éves […]

Kikapcsolták a balatoni viharjelzést

Már csak magukban és az odafigyelésükben bízhatnak azok, akik a Balaton vizére merészkednek horgászni vagy vitorlázni, mivel a viharjelző rendszert jövő áprilisig kikapcsolták. Ahogy az minden évben szokás, az idén is lekapcsolták a viharjelző rendszert a Balatonon. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan április elseje és október 31-e között segítenek a parti lámpák azoknak, akik a

5+1 film, amely a ramaty időben is elhozza a magyar riviéra hangulatot

Itt van az ősz, itt van újra és mindenki a borús horizontot kémleli. Elménkben felsejlenek a nyár szúnyogriasztó szagú szépiái. Aggodalomra azonban semmi ok: itt van 5+1 darab a hazai filmművészet csimborasszói közül, amelyek a magyar tenger körül forogtak. Jobb, ha bekészíted az Algoflexet, mert ezektől a filmektől biztosan átjár majd a balatoni láz. 1. […]

Arcok az elnökségből 3. rész: Böröcz István
2009 fontos év volt Böröcz István számára: azóta a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója, és ebben az évben kezdett dolgozni a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségében is.
Reklám
2020 évi MVSZ egyesületi eredményességi ranglisták
2020 évi MVSZ egyesületi eredményességi ranglisták
Arcok az elnökségből 3.rész: Böröcz István
Arcok az elnökségből 3.rész: Böröcz István
UKKO UltraRun - Balatonalmádi
None
Van még hely a Balatonon?
Van még hely a Balatonon?
3 templomos Adventi geotúra Dörgicsén
None
Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!
Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!
Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd
Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd
Geotúra a Koloska-völgyből a Tamás-hegyre
None
Geotúra a vulkánok és hévforrások világába
None
XIX. Gardália Napok a Levendula Ház Látogatóközpontban
None
Őszi színes-köves tájséta
None
Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb

Szeptemberben a belföldi vendégek a tavalyihoz hasonló intenzitással utaztak, így továbbra is a magyarok tartották mozgásban a hazai szálláshelypiacot. Az egész évben nyitva tartó szállodák teljesítettek a legjobban a Balaton térségében is, ahol a belföldi forgalomélénkítő kampány támogatásának is köszönhetően több mint 150 ezer vendégéjszakát töltöttek el. Augusztus 24. és szeptember 30. között zajlott az

9 balinnal akartak hazamenni a Balatonról, de lebuktak - akár öt év is lehet az ára
Résen voltak a balatoni halőrök, akik hosszas megfigyelés után ellenőriztek egy háromfős társaságot az északi parton. A horgászok 9 balint tartottak meg, de csak egy volt szabályosan elkönyvelve a fogási naplójukban. Az egyik pecást öt évre eltilthatják a balatoni területi jegy váltásától.
Már megszoktuk, hogy kiscicát mentenek a tűzoltók a tetőről, de hogy galambot?!
Egy hotel tetején került szó szerint szorult helyzetbe egy galamb a keszthelyi Galamb utcában.
Városi biciklizés – mire figyeljünk?
Hirdetés - Az utóbbi pár évben egyre népszerűbbé vált a városi biciklizés, ami nem sportolási lehetőségként tekint a kerékpározásra, hanem a bicikli közlekedési eszköz, és a használatával járó életmód élményeit helyezi előtérbe.
Oscar – mesterséges intelligencia hajóbalesetek ellen

A november 8-án rajtoló Vendée Globe szóló földkerülő versenyen már a résztvevők több mint felét segíti az ütközések elkerülésében az Oscar nevű különleges eszköz

Káprázatos panoráma a keszthelyi hegység legdélebbi kilátójából

A Festetics-kilátóról, annak ellenére, hogy csak kevéssel 230 méter magasságban emelték, pazar látvány tárul elénk.

Hogyan?! Állatszőrvizsgálat a Kis-Balaton Látogatóközpontban?!
Ismeretterjesztő foglalkozások, vízi makrogerinctelen vízvizsgálat, mikroszkópos előadással, de lesz állatszőröket, növényi részeket vizsgáló foglalkozás is. Ez mind Keszthelyen vár!
Márton-napi libaságok 2020 Balatonkenese

A balatonkenesei Tájházban 2020. november 14-én 14 órakor kezdődik a Márton-napi libaságok rendezvény.

Magyar Nyelv Hete 2020 Balatonfüred

Egyhetes programsorozattal ünneplik Balatonfüreden a Magyar Nyelv Napját 2020. november 6-15. között.

Keszthely Balaton-parti területének megújítására írt ki pályázatot az MMA
Keszthely Balaton-parti területének megújítására írt ki nyílt építészeti ötletpályázatot 40 alatti építőművészek, építészmérnökök, építészek, belsőépítészek számára a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata.
A COVID miatt pótlóbuszok közlekednek a fenyvesi kisvasút vonalán
A Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút teljes vonalán Balatonfenyves és Somogyszentpál között pótlóbuszok szállítják az utasokat, mert az egyik vasutas dolgozó COVID tesztje pozitív lett.
Töretlen a Balaton népszerűsége ősszel is

Többnyire a belföldi turizmus jellemezte 2020 szeptemberét: a Balaton térségében az összes vendégéjszaka negyedét regisztrálták.

Kvíz - Pecázás az őszi-téli Balatonon
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Reklám