Vitorlázás

35% kedvezménnyel bérelhetjük ki a jogosítvány nélkül vezethető nyaralóhajókat

Jelenleg mind a 20 nyaralóhajó üzembe helyezése megtörtént, a hajók kihasználtsága augusztusban 62%-os, a Mahart őszi kedvezményeket vezetett be.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

A balatoni hajózás történetének illetve kultúrájának állít emléket Hajózástörténeti Látogatóközpont Balatonföldváron. A mutatós épület, amelett, hogy megannyi program tárháza, egyben az egész Balaton legnagyobb épített kilátója is. A 7-es főútról könnyedén megközelíthető, esztétikus látogatóközpont már messziről kimagaslik a környezetéből. 2016-ban adták át, így a design egészen modern, már-már szinte futurisztikusnak nevezhető. A hajó formájú létesítményből […]

Újraindulnak az olasz tengeri hajóutak

Az olasz turizmus beindítása érdekében az olasz kormány augusztus 15-től engedélyezi ismét a turistahajók üzemelését. Olaszország az elsők között volt, ahol súlyos problémákat jelentett a koronavírus, az ottani hatóságok pedig már márciusban lezárták a határokat. Az olasz kormány most azt tervezi, hogy újraindítja a nemzetközi vízi turizmust, amelytől azt remélik, hogy külföldi turisták ismét visszatérnek.

Erős emberek a Balatonnál

Múlt hétvégén vízre adaptált versenyszámokban mérték össze tudásukat a Prémium Liga 3. fordulójában az ország erős emberei. A balatonlellei strandon mások mellett 120 kilós bödönöket, hordókat és kőgolyót cipeltek a versenyzők, de egy autót is meg kellett tartaniuk. A győztes ezúttal a 40 éves Molnár Zsolt lett, aki mögött Juhász Péter végzett. Balaton, szikrázó napsütés, […]

Reklám
Majdnem összedőlt, de újra teljes pompájában ragyog a 240 éves présház
Évtizedek óta várta megmentőjét az ikonikus barokk épület a Szent György-hegyen, az utolsó pillanatban sikerült feléleszteni a Tarányi-présházat.
TIHANY KÖR 2020 meghívó
A Tihany kör Dr.Dulin László Emlékverseny 2020.augusztus 21.-én kerül megrendezésre, három (11MOD, Nautic, Sudár Sport) hajóosztálynak ranglista, a többi hajóosztálynak Yardstick értékelés alapján. A meghirdetett túraverseny a Balaton egyik legszebb részén a Tihanyi-félsziget körül zajlik.
Forgolódó szélcsendben az 52. Kékszalagon
Izgatottan készültem az idei Kékszalagra, hogy az eddigi YSIII után a YSII-ben mit tudunk majd összehozni. A tavaly beszerzett FPC30-asom inkább a kis, közepes szelet szereti, így én megnyugvással néztem a „forgolódó szélcsendes” előrejelzést. Az idei versenyeim koránt sem voltak mondhatóak kis szelesnek az Ezüst szalagot kivéve, ahova viszont teljesen felkészületlenül mentünk el, így fel is adtuk a versenyt, nagy tanulság volt.
Heti programajánlónk 33. hét Copy

A Balaton.hu ajánlja:Augusztus 10-30. – Borhetek – BalatonfüredAugusztus 14-16. – Food Truck Show Keszthely – KeszthelyAugusztus 15-16. – II. Balaton Off Road Festival – Cserszegtomaj Augusztus 12. (Szerda)Balatongyörök – Nemzeti Hét – Augusztus 12-16. Augusztus 13. (Csütörtök)Keszthely – Pálosan szép az élet – pálos rendtörténeti vándorkiállítás – Augusztus 13-16. Augusztus 15. (Szombat)Gyenesdiás – 10. Balaton Beach […]

52. Kékszalag – kaleidoszkóp – 5. rész: A mesterek is eltévednek olykor

A legjobb versenyzőkön is néha kifog a Balaton. Ebben a részben a Lillafüred 75-ös Cirkáló és az Obsession 11 M OD hajók kálváriájáról lesz szó

Páratlan programkínálat a balatoni hajókon

Augusztus végéig új járatokkal bővíti menetrendjét a Balatoni Hajózási Zrt., amely hajóin változatos programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A településeket összekötő menetrendi hajójáratok augusztusban is 16 kikötőből, 9 útvonalon érhetők el szerte a Balatonon. A két legkedveltebb útvonalon (Siófok–Balatonfüred–Tihany, illetve Fonyód és Badacsony között) naponta a két irányt tekintve 12-12 menetrendi járat indul. A

Pici eső lesz, de nagy lehűlésre nem kell számítani - részletes hétvégi időjárás!
Csapadékosra fordul a következő napokban az időjárás. Pénteken és szombaton országszerte, vasárnap szórványosan várhatók záporok, zivatarok. Nagy lehűlésre azonban nem kell készülni, mutatjuk a részleteket!
Augusztus végén rendezik meg a 2. Kőfesztet a Balaton-felvidéken

A Káli-medence települései, Kővágóörs, Balatonhenye, Kékkút, Szentbékkálla, Mindszentkálla, Köveskál, és a Pálkövei strand ad otthont az idei Kőfesztnek.

10 templom, amely az Árpád-kor óta ékesíti a Balaton környékét

A tatárok dúlását, a törökök pusztítását, a háborúk rombolását is túlélték azok a Balaton környéki templomok, melyeket az Árpád-kor idején emeltek.

Reklám
Festetics vágta
None
Megvan az őszi Veszprém-Balaton Filmpiknik programja!
Szeptember 3-5. között két városban, öt helyszínen, közel negyven magyar filmet vetítenek majd az első Veszprém-Balaton Filmpikniken. Az esemény nyitófilmje a Valan lesz.
Faltboot sztori 2. A második év
Persze, már az év első hónapjában elkezdtem szövögetni a terveket, mikor hogyan, hova megyünk a hajóval, mit kell módosítani rajta, stb. Ekkor került képbe egy Tümmler seprűmotor. Annak aki nem tudná, ez pont alkalmas arra a célra, hogy kajakot és kenut hajtson meg vele az ember. Irány Szigethalom! Sokat nem kellett győzködni magam, hogy elhozzam az 1964-ben az NDK-ban gyártott csodát. Ennek örömére a csomagtartóba rakáskor egy rossz mozdulat miatt két hétig csak erősen izzadva és magamban szentségelve tudtam csak zoknit húzni és cipőt kötni. Ezen felül már csak a hajóra történő rögzítést kellett kivitelezni.
Kiváló művészek szerepelnek a veszprémi Auer fesztiválon
Az Auer Trió csütörtök esti koncertjével kezdődik az idei Auer fesztivál, melyet a Mendelssohn Kamarazenekar hatodik alkalommal hirdet meg.
Mesés tájakon kanyarogó kisvasutak a Balatonnál

A vadregényes tájakon zakatoló balatoni kisvasutak nádasok, erdők, halastavak, patakok és zuhatagok között kanyarognak.

Dübörög a főszezon a Nyugat-Balatonon
A nyár eddigi tapasztalatai kedvezőek, a tó körüli szálláshelyek és szolgáltatók kifejezetten erős forgalomról számolnak be.
Szent István ünnepe 2020 Balatonszepezd

Balatonszepezden 2020. augusztus 19-én tartják Szent István ünnepét.

A Balaton homokköveire fest a tó szerelmese
Inhoff Anita a Balaton szerelmese. Kisgyermekkorában is sokat nyaralt a magyar tengernél, napjainkban is sokat jár fonyódi telkére, ám még többet a partra, ahol speciális köveket gyűjt, hogy Budapestre felvonatozzon velük és festményeivel díszíthesse őket.
Vasárnap rajtol a Balaton Mountainbike Maraton

Idén rendezik meg ötödik alkalommal a Balaton Mountainbike Maratont, a környék egyik legjelentősebb sportversenyét. A startpisztoly Balatonfüreden dördül majd el augusztus 16-án délelőtt. A rendezők 600 résztvevőt várnak a versenyre, amelyen négy távon (15 km, 25 km, 45 km, 65 km) lehet rajthoz állni. A versenyzők a Balaton-felvidék csodálatos tájain kijelölt erdei pályán haladnak. A […]

Reklám
Vízre szállnak a klasszikus hajók

Most hétvégén (augusztus 15–16.), a Balaton klasszikus hajói mérkőzhetnek meg egymással öt futamban, a balatonföldvári MET Klasszikus Kupán. Az erőpróba a 25-ös jolléknak, a 30-as cirkálóknak, az Európa 30-asoknak, a 70-es cirkálóknak, a Dragonoknak és a Folkboatoknak ranglistaverseny is. Rajtuk kívül a Spari rendezői várják a 15-ös jollékat, a 22-es, a 40-es, az ötvenes és

Golyó(val) körbegurult a tó körül- avagy az első Balaton-kerülő macska története
Golyóval, tekerte körbe a Magyar Tengert az egyébként pápai, de gyakran Vonyarcvashegyen nyaraló Németh Andrea. A Balaton-kerülés különlegessége nem csak az,hogy minden bizonnyal Golyó az első cica, aki bicajon ment körbe a tó körül, hanem az is, hogy gazdája egy nap alatt teljesítette a több mint kétszáz kilométeres távot.
Igazi balatoni strandidő lesz a hétvégén Copy

Péntekre visszatér a 30 fok feletti maximum, napos, túlnyomóan száraz időre van kilátás. Az északkeleti szél még többfelé élénk, helyenként erős lehet. Hétvégén sok lesz a napsütés, említésre méltó csapadék nem várható. Néhány helyen lehet szeles az idő, legfeljebb időnként élénkülhet meg a légmozgás. Szombaton és vasárnap is kifejezetten meleg lesz, a legmelegebb órákban 30-35 fok ígérkezik.

Igazi balatoni strandidő lesz a hétvégén Copy

Péntekre visszatér a 30 fok feletti maximum, napos, túlnyomóan száraz időre van kilátás. Az északkeleti szél még többfelé élénk, helyenként erős lehet. Hétvégén sok lesz a napsütés, említésre méltó csapadék nem várható. Néhány helyen lehet szeles az idő, legfeljebb időnként élénkülhet meg a légmozgás. Szombaton és vasárnap is kifejezetten meleg lesz, a legmelegebb órákban 30-35 fok ígérkezik.

Mészáros Lőrincék félmilliárdos gyümölcsöse a megszólalásig hasonlít egy medencés nyaralóhoz
A tihanyi ingatlant elvileg művelésre vették, de a drónfotók alapján arra már nem sok hely marad.
Építészek formálják át a turizmust?

A turisztikai piac keresleti és kínálati oldala is gyors és gyökeres átalakuláson megy át, általánossá vált a tömegturizmus, emellett egyre hangsúlyosabbá vált a minőségi turizmus is. Hódítanak a közösségi médiával kompatibilis különleges szálláshelyek, amelyek változatos lehetőségeket nyújtanak a vendégeknek. Szálláslehetőségből sokféle van, a japán kapszulahotelektől az 50-60 négyzetméteres lakosztályokat kínáló luxusszállodákig vagy a minden extrával

Idén is jön a Balatoni Boat Show
A korábbi évekhez hasonlóan nagy érdeklődés mellett készülnek a szeptember 4-től 6-ig tartó Balaton Boat Show-ra a szervezők. A házigazda idén is a balatonkenesei Kenese Marina-Port lesz, ahol számos óvintézkedést vezetnek be annak érdekében, hogy mindenki biztonságban ismerkedhessen meg a legújabb hajókkal.
Így tölti a nyarat Iszak Eszti - Fotó
Iszak Eszti imád utazni, rengeteg országban járt már az elmúlt években, amikről szívesen oszt meg fotókat a közösségi oldalán. A koronavírus az ő nyári terveit is átírta, most megmutatta, milyen gyönyörű szép helyen tölti a fülledt, nyári napokat.
5 mesés balatoni kastély, amit feltétlenül nézz meg

A csodálatos Balaton egyik legszebb kastélya a méltán híres keszthelyi Festetics-kastély, ám további úrilakok is sorakoznak a nagy tó környékén.

Charter vitorlással az északi vizeken!
A charter vitorlázásról a legtöbb embernek a közeli Adria, esetleg a görög szigetvilág, szerencsésebbeknek a távoli egzotikus térségek jutnak eszébe. Nyaralósan, napi vitorlázásokkal, partközelben, csodás öblökben strandolva tölthetjük szabadságunkat, és ez így teljesen rendben is van! Számomra is sokáig ez jelentette a tengeri vitorlázást. Kevesen gondolják, még kevesebben vállalkoznak rá, hogy charter hajóval hosszabb, akár offshore nyílt tengeri utakat tegyenek.
Orgonakoncert Balatonfenyvesen
None
Wellhello / Várudvar Fesztivál
None
Kistehén / Várudvar Fesztivál
None
Nagy Szilárd feat. Ragány Misa / Várudvar Fesztivál
None
Kovács András Péter önálló estje
None
Bëlga, Lil Frakk/ Várudvar Fesztivál
None
Bán István orgonakoncertje Balatonlellén
None
Street Music - új zenei élmény a Balatonnál!
A Street Music koncertsorozat keretében több Balaton-parti helyszínen is megjelenik augusztusban a Modern Art Orchestra. Szerdán Balatonszemesen és Fonyódon, csütörtökön Balatonalmádiban, augusztus 21-én pedig Balatonfüreden hallhatja a közönség a magával ragadó együttest.
Tankcsapda koncert lellei szabadtéri
None
Curtis koncert lellei szabadtéri színpad
None
Szent István Napok Balatonlellén
None
Szent István Napok Balatonlellén
None
Szent István Napok Balatonlellén
None
Szent István Napok Balatonlellén
None
Reklám